Kloboučky, fascinátory a ozdoby do vlasů

11. 5. 2020 15:15

Kloboučky, fascinátory a ozdoby do vlasů. Jaký si vybrat ? Tipy, rady.

Fascinátor je módní doplněk, který se umisťuje do vlasů. Jeho podoba může být opravdu velmi různá, často ale připomíná menší extravagantní klobouček, čelenku či jinou ozdobu do vlasů. Fascinátory jsou ozdobeny peřím, korálky, stuhami, někdy síťkou nebo dalšími ozdobami. Do vlasů se nejčastěji připevňují jako hřeben, sponka nebo třeba na čelence.

Fascinátor se hodí pro všechny společenské slavnostní události a ani svatba není výjimkou. Tento vlasový doplněk bývá velmi příjemným zpestřením outfitu. Pokud chcete na společenské události vypadat opravdu výjimečně, je pro vás fascinátor nebo ozdoba do vlasů  tou správnou volbou.

Fascinátory pro oválnou tvář

Pokud máte oválnou tvář, vaše možnosti výběru můžou být nekonečné- můžete si vzít jakýkoliv typ a bude Vám slušet. Jedinou věc , co si hlídejte je výška. Pokud jste vyšší můžete vybírat z širších klobouků nebo fascinátorů. Pokud máte nižší postavu, pozor na široké klobouky a fasinátory aby Vás neschovali. 

(zdroj Fascinátory a ozdoby do vlasů )

Fascinátory pro kulatou tvář

S kulatou tváři hledejte styly, které prodlouží vaši tvář, jako jsou asymetrické okraje a delší linie. Vyhýbejte se kulatým stylům, které zvýrazní vaši kulatou tvář. Bohaté zdobení Vám pomůže s prodloužením tváře. Fascinátory s dlouhými prvky jako peříčka, nebo květy.

(zdroj Fascinátory a ozdoby do vlasů )

Fascinátory pro podlouhlou a dlouhou tvář

S tímto typem tváře pro Vás bude perfektní  vybalancovat výraznou čelist nebo vysoké čelo. Doporučujeme styly jako Cloche klobouky nebo Sinamay styl nebo tzv. lodičky. Nedoporučujeme vybírat velikostně malé nebo mini fascinátory a lodičky, které jenom zvýrazní vaši podlouhlou nebo dlouhou tvář. Taktéž nejsou vhodné příliš vysoké a dlouhé ozdoby, které zvýrazní výšku.

(zdroj Fascinátory a ozdoby do vlasů )

Fascinátory pro srdcovitou tvář

Většina stylů Vám bude sedět. Nejlepší rada je vyvarovat se malým kloboukům, fascinatorům a ozdobám do vlasů. Tím by se zvýraznilo Vaše čelo. Extra velké krempy schovají Vaši nádhernou tvář, takže je lepší vybírat z středních nebo asymetrických stylů. Velice populární jsou rovné klobouky a fascinátory typu Boater hat.

(zdroj Fascinátory a ozdoby do vlasů )

Fascinátory pro čtvercovou tvář

Nejlepší jsou styly, které zjemní vaše rovné linie na tváři. Vybírejte styly zakulacené, kulaté krempy, kloboky s dólů ohnutýma krempana, vzory s květy.

(zdroj Fascinátory a ozdoby do vlasů )

Obecné rady:

Pokud nosíte brýle, nevybírejte s uchycením do vlasů , na hlavu, které Vám vadit kolem uší.

Fascinátor nenoste nikdy uprostřed hlavy. Nejpěkněji vypadjí, když jsou na hlavě malinko na stranu.

Barevné ladění může být k šatům ,které budete mít na sobě, ale můžete vybírat i kontrastní barvy. Nebo ve stejné barvě, ale malino jiný odstín.

Řiďte se taktéž typem Vašich vlasů. Pokud máte jemné vlasy, dívejte se na jemné fascinátory. V případě bohatých vlasů, jejich natočení apod. vybírejte střední fasináry a pokud máto objemné vlasy, velké fascinátory nejsou překážkou.

Když vstoupíte do místnosti, fascinátor si podobně jako klobouk určitě nesundávejte. Nechejte si jej naopak stále na hlavě.

Velký výběr fascinátorů a ozdob do vlasů najdete zde.