Jak vybrat dámský klobouk ?

8. 4. 2020 9:10

Pro ženu dokáže být klobouk dar z nebes se kterým dokáže podtrhnout své křivky a dát svému outfitu třešničku na dortu.

Při výběru je důležité vybírat s ohledem na tvar Vaší tváře a barevné ladění k outfitu, ke které budete klobouk vybírat.

Podle tvaru tváře

S oválným obličejem máte vyhráno, slušet vám bude jakýkoliv klobouk. Ideální bude vybírat širší, plnější klobouky, středně široké krempy a asymetrické pokrývky hlavy které krásně zvýrazní vaši tvář. asymetrické pokrývky hlavy i trendy kapitánky. Jediné, čeho se raději vyvarujte, jsou vysoké fedory, které by vám obličej akorát více protáhly. Toho využij a experimentuj.

Pro kulatý obličej bude nejideálnější klobouk, který opticky obličej zúží, nejlépe pánský a vyšší. Pokud chcete, aby váš obličej vypadal štíhlejší, sáhněte po klobouku, který má podlouhlý tvar. „Kulatému obličeji bude proto nejvíc slušet fedora se středně širokým klopeným okrajem, která obličej protáhne. Vyhýbat by se měly malým kloboučkům.

Hranatý obličej uvítá klobouk s velkou a širokou krempou (klidně i vlnitou), který lze nasadit co nejvíce do čela, Pokud máte širší čelo, sázejte na menší klobouky, naopak pro ženy s menším čelem je nejlepší vybírat širokou krempu.

Pro ženy se srdcovitým tvarem obličeje, který se směrem dolů k bradě zužuje, je také z čeho vybírat. Nehodí se pro ně příliš široké klobouky, které by mohly opticky rozšířit nejširší část, tedy čelo. Vsaďte spíše na úzké i střední okraje a asymetrie.

Máte štíhlý obličej a nechcete být v klobouku "utopená" ? rozhodně nevolte klobouky robustnějších tvarů. Naopak ženám s úzkým obličejem sluší pokrývka hlavy, která je spíše nižší, zasahuje co nejvíce do čela a nemá moc širokou krempu.

Typy klobouků

širší a plnější klobouky

(zdroj https://www.anytra.cz/damske-klobouky )

damský klobouk 19810

středně široké krempy

(zdroj https://www.anytra.cz/damske-klobouky )

menší a úzké klobouky

(zdroj https://www.anytra.cz/damske-klobouky )

asymetrické pokrývky hlavy

(zdroj https://www.anytra.cz/damske-klobouky )

pánský tvar

(zdroj https://www.anytra.cz/damske-klobouky )

Barvy

Základní barvy- černá, šedá, béžová apod.. Velice dobře se dají kombinovat, hodí se ke všem barvám outfitu.

Výrazné barvy- červená, zelená, vínová, tyrkysová, fialová, oranžová, rezavá. Vytváří hlavní bod outfitu a ostatní oblečení volit méně výrazné.

Hodně žen hledá barvu co nejbližší k ostatnímu oblečení, ale klobouk může být i kontrastní, nebo v podobném odstínu. Málokdy bude v úplně stejné barvě, protože každý kus oblečení je vyroben z rozdílného materiálu a barva na něm působí ne vždy stejně.

Teď můžete začít hledat svůj klobouk, který vám dobře padne na hlavu, bude Vám krásně ladit a doplní Váš outfit.